Hajhullás

Nem csak férfiaknál, hanem nőknél is nagyon gyakran jelentkező probléma a hajhullás, hajritkulás, amelynek számtalan oka lehet, a végeredménye azonban mindenkinél egy: az önértékelés csökkenése.

Ezért fontos, még a probléma kialakulásának kezdetén, időben cselekedni, hiszen egy korai beavatkozás megállíthatja, vagy akár vissza is fordíthatja a hajhullás folyamatát. Az életkor előrehaladtával, nemre való tekintet nélkül, majd’ mindenkinek ritkulni kezd a haja. Mind a férfiaknál, mind a nőknél a 30-as 40-es évektől a fejtetőn, halántékon kezdődő hajritkulást, majd kopaszodást androgén alopétiának (AGA) nevezzük, ahol a haj anagén fázisa egyre rövidebb lesz, a hajhagymák mérete egyre csökken, a hajszálak is egyre vékonyabbakká válnak, és a haj egy idő után már nem tud olyan hosszúra megnőni, hogy kibújjon a bőr felszíne fölé. Nőknél a hajritkulás a fejtetőt érinti, a menopauza után a folyamat felgyorsulhat, de végső kopaszodáshoz nem szokott vezetni.

A hajhullás okai elég változatosak lehetnek

Hormonális ingadozás, fogamzásgátló tabletta nem megfelelő szedése, szülés utáni állapot, klimax periódus. Pajzsmirigy, vese, hypopyzis-, női hormonproblémák. Hosszan tartó láz, véralvadás gátló szerek szedése. Fogyókúrás gyógyszerek, diéta (kevés vitamin bevitel), egyoldalú táplálkozás. Rossz vérkeringés- alacsony vérnyomás. Időskori kopaszodás. Pszihofizikai elfáradás (lelki + fizikai fáradtság); halálhír, autóbaleset, hajhullástól való félelem. Megfázott fejbőr, túl hosszú haj.

A hajhullás kezelés során speciális vitamin- és hatóanyag komplexumot célzottan juttatunk a hajas fejbőrbe. Az eredmény 6-8 kezelés után nyilvánvaló: erősíti a gyenge hajhagymákat, serkenti a fejbőr vérellátását, a haj növekedését, javítja a haj szerkezetét, rugalmasabbá, erősebbé, fényesebbé teszi a hajat. Ugyanakkor a kezelés nem hatásos az elhalt hajhagymákon, a kopasz fejtetőn. Tudnod kell, hogy amennyiben a fejbőrödön bármilyen bőrbetegség, aktív gyulladás van, nem lehet elkezdeni a kezeléssorozatot, amíg az el nem múlik.

kopaszodás 

A hajhullás-kezelés célja a hajszálak betegségeinek és a hajhullás bizonyos típusainak kezelése. Használata során már 6-8 kezelés után a hajhullás megáll, 10 alkalom után a haj újra növekedni kezd. A mezoterápia fokozza a fejbőr vérellátását, mely hozzájárul a hajhagymák revitalizációjához, a hajszálak rostjainak megerősítéséhez és a haj növekedési folyamatának újraindításához. 

Mezoterápiás fejbőr-hajkezelés

A mezoterápiás hajkezeléssel megoldhatóvá válik sok, nem patológiai probléma, mint például a fényességének elvesztése, a rostok kiszáradása, zsíros fejbőr, csökkent hajnövekedés, vagy túlzott hajhullás.  A kúra első hónapjában megszűnik a fejbőr zsírossága, a hajszálak megerősödnek. Az új hajszálak a kezelés harmadik hónapjában jelennek meg. 
A hajhullás kezelése mezoterápiával egy hosszabb program, mely hatását fokozatosan fejti ki, ezért az első 1-2 kezelés után még nem látványos a változás. A hajhullás kezeléseire hetente kerül sor, és a kezelés kb. fél órát vesz igénybe. A mezoterápia során egy speciális vitamin- és válogatott hatóanyagkoktélt juttatunk a fej bőre alá, hogy ezek a jótékony hatású anyagok közvetlenül a hajhagymákba jussanak el, és erősítsék azokat. A mezoterápiás hajhullás-kezelés hatékonysága abból adódik, hogy segítségével a fejbőr megfelelő rétegébe juttatjuk ezeket a hatóanyagokat, amelyek hajápolók hatóanyagaként nem jutnának ilyen mélyre. Ezek fokozzák a sejtek regenerációját, aminek a segítségével a hajhullás megszüntethető, a hajnövekedés serkenthető.

A mezoterápiás hajkezelés mindig kúraszerű, aktív, intenzív és krónikus fenntartó szakaszokból áll. 

1, 2 ml Dexphantenol, 2ml Biotin, 2ml Gluthatione
Ez a hatóanyagkoktél gyulladáscsökkentő hatású, megszünteti a fejbőr- problémákat, mint a zsírosodást és a korpásodást, mérsékli a hajhullást. 

2, 2-4 ml B-vitamin, 2ml Biotin
A fejbőr fokozott zsírosodása, korpásodása esetén alkalmazzuk, amennyiben gyulladás is van a fejbőrön, érdemes az előző koktéllal kezelni, majd visszatérni erre. 

3, 2 ml Q10+DMAE, 2ml B-vitamin, 2ml Biotin
Alopécia kezelésére alkalmas, a fejbőr korpásódásának és zsírosodásának mérséklésére, a hajhullás megállítására, a hajnövekedés serkentésére.

Hatóanyagaink 100%-os sterilitásúak, gyógyszergyártásnál is kötelező GMP minőségbiztosított gyártósoron készülnek. Megfelelnek a hazai OÉTI és a nemzetközi EU direktíváknak. Nem tartalmaznak színező anyagot, olajszármazékot, illatanyagot és tartósítószert.

 

A mezoterápiás kezelés után

A mezoterápiás kezeléssorozat általában 2 hónapig tart, 6-8 kezelés után már jelentkeznek az eredmények: a hajhullás gyengül, vagy teljesen abbamarad, megjelennek az első új hajszálak, bár a végleges hatás a mezoterápiás kezeléssorozat után kb. 1 hónappal jelenik meg. A mezoterápia ismétlése évente javasolt, hogy megőrizd megszépült hajkoronádat! Kérjük, kerüld a napozást, szoláriumozást a mezoterápiás kezeléssorozat alatt.