A hajfesték

A hajfesték a haj színének megváltoztatására alkalmas festék. Kisméretű molekulákat tartalmaznak, ezek lehetnek például amino-fenolok, fenilén-diaminok vagy rezorcin is. Ezek a molekulák képesek bejutni a hajszálak belsejébe, azonban nem színesek, és nem is tudnának tartósan megmaradni. Ezért oxidálószert alkalmaznak a megfestésükre és a megtartásukra. Az oxidálószer általában hidrogén-peroxid. Az oxidált molekulák a hajfesték többi összetevőjével együtt hozzák létre a festékmolekulákat, melyek már túl nagyok ahhoz, hogy ki tudjanak jutni a hajszál belsejéből, így hoznak létre tartós színt. A tartós hajfestéket emiatt lemosni nem lehet, csak a hajszál lenövésével tűnik el. A hajfestést bízzuk szakemberre és akkor nem ér csalódás minket!

Hajfesték tévhitek

Szeretnénk eloszlatni minden kétséget a hajfestékekkel kapcsolatban. A rendszeres hajfestés nem roncsolja a hajhagymákat, nincs hatással az újonnan növekvő hajszálak egészségére. A kozmetikai szerek közül a hajfesték az egyik legszigorúbban ellenőrzött termék. Az Európai Unióban éves szinten vizsgálják az alkalmazott hatóanyagokat, és ha bebizonyosodik azok káros hatása, jogszabály tiltja a további forgalmazásukat.
A hajfesték nem kopik ki a hajból idővel sem, csak lenövesztéssel szabadulhatunk meg tőle. Festett hajat, festékkel nem lehet világosítani, csupán a lenövésnél lesz világosabb a hajunk.
Sokan úgy gondolják a melír kevésbé káros, mint a hajfestés, de ez hamis feltevés. Természetes hajfesték után nem szabad szintetikust alkalmazni, és fordítva. Sokan azt hiszik ha tovább rajta hagyják a hajukon a festéket, intenzívebb színt kapnak. A szőke szín esetén nagyon fontos a hatóidő letelte után lemosni a festéket.
A terhesség ideje alatt végzett hajfestés nincs semmilyen hatással a baba fejlődésére. A hajszínezők nem fedik az ősz hajat.

A Perényi Szalonban használt hajfesték:

A TRINITY COLOR és az új fejlesztésű VOUGE color hajfestékek kókuszolajat és tejfehérjét tartalmaznak, amelyek pótolják a fehérjét a hajszálakban. Nem tartalmaznak sem parfümöt, sem más illatanyagot, ami allergiát okozhatna. Legyél Te is az elsők között, akik használják a Svájci csodát!

Trinity hajfesték