Gyémántfejes bőrcsiszolás- amikor a bőröd megújul! Fáradt vagy, és ha tükörbe nézel, valami öreg arc néz vissza búsan? Ez nem Te vagy….Vagy mégis?

Mi a mikrodermabrázió ?

A derma, mint bőr; és abrázió, mint csiszolás szavakból összetett kezelési eljárás neve, mely egyfajta különleges mélyhámlasztást jelent. A bőrradírozás mélyebb rétegekben történik, célja, hogy rákényszerítsük a bőrt a fokozott regenerálódásra és homogénebb, szebb, egészségesebb bőrkép kialakítására. Ha már ráncaink is vannak, azokat minimalizáljuk, a hegeket kevésbé láthatóvá tesszük, a nap okozta bőrfoltokat megszüntetjük…

Milyen kezelési területekre ajánlott a mikrodermabrázió?

  • Normál bőrnél – frissítésre

  • Problémás bőrnél – faggyúbeszabályozásra

  • Heges bőrfelület – finomítására

  • Pigment foltos bőrnél – halványításra.

Mi az eljárás lényege?

Az eljárás lényege, hogy csiszolással eltávolítjuk azt a felső hámréteged, amely normális esetben nem tudna leválni a bőr felső rétegéből. Így beindul a szaruképződési folyamat, amely a bőr legalsóbb rétegéből elindulva fölfele lökődik, így alakítunk ki egy üde, homogén, ép bőrfelszínt. A gépi kezelés eltünteti a bőrfelszínen lévő szépséghibáidat, apróbb ráncaidat, pigment foltokat anélkül, hogy drasztikus beavatkozás érné a bőröd!

mikro

Hogyan működik?

Ezt az eljárást egy kozmetikai géppel végezzük, illetve annak kezelőfejével. A kézi fej, ami gyémánt bevonattal van ellátva, a bőrrel érintkezve vákuumhatást kelt, aminek eredménye, hogy a bőrön lévő elhalt hámsejteket halványítja, további kezelések hatásaként szinte eltünteti. A kezelés alatt nem érzel semmilyen kellemetlen mellékhatást, maximum enyhén húzódik a bőröd.

A kezelés előtt bőrdiagnosztikát végzünk, megfelelően megtisztítjuk a bőröd a felületi szennyeződésektől (sminkmaradványoktól), majd alaposan felszárítva a felhámod, elkezdjük a csiszolást. Az idő mindössze pár perc, vízszintes és haránt irányban is átdolgozzuk a bőrt, külön figyelve a mikro ráncokra. A csiszolás után tonizáljuk a bőröd, megfelelő tápláló-ápoló pakolást alkalmazunk, majd a bőrtípusodnak megfelelő krémmel óvjuk. (A krém mindig tartalmaz SPF 50-es fényvédő faktort.)

Legjobban kúraként fejti ki hatását, kéthetente 1-szer alkalmazva 5-6 alkalom után fogod érezni igazán a hatást, és lesz bőröd hosszú távon is friss és ránctalan.

mikrodermabrázió

Gyémántfejes-, vagy kristályos mikrodermabrázió? Melyiket válasszam?

A gyémántfejes mikrodermabrázió előnye a régebben használt kristályporossal szemben, hogy míg a kristálypor ellenőrizhetetlen helyről nem steril környezetből származik, addig a gyémántfejet mindig cseréljük, így fertőzésekkel szemben biztonságosabb a használata. Egyenletesebb csiszolást tesz lehetővé, nem beszélve arról a kellemetlen érzésről, amikor véletlen a szemedbe kerül a szúró kristálypor….A gyémántfejes technikánál ilyen hibák nem léteznek.

Mikor alkalmazható az eljárás?

Gyakorlatilag a kevésbé “fényes” évszakokban, tavasszal, ősszel, tél elején érdemes kezdeni a kúrát, de figyelned kell a megfelelő fényvédő szer alkalmazására, hiszen csak így lehet eredményes a kezelés.