Pigmentfoltok kezelése

Búcsúzz el a pigmentfoltoktól!

A jóindulatú májfoltok, pigmentfoltok kialakulhatnak a bőr különböző gyulladásos betegségei után, az életkor előrehaladtával, hormonális vagy egyéb genetikai okból. Kialakulásukban szerepet játszhatnak helytelen bőrápolási szokások, de nagy részben mégis a napsugárzás UV tartománya felelős. Tulajdonképpen a bőr pigment anyaga a melanin egy helyen nagyobb koncentrációban halmozódik fel, és ez barna folt (májfolt) formájában jelentkezik.

A kezelés alapja, hogy a fény a melaninban szelektíven elnyelődik, annak szerkezetét megbontja, a szétesett anyagrészecskéket a fehérvérsejtek eltakarítják. Jóindulatú pigmentfoltok kezeléséhez, a kezelés alatt esetlegesen bekövetkező bármilyen kényelmetlenség csökkentésének érdekében lehűtött, átlátszó gélt (pl. ultrahang zselét) viszünk fel a kezelendő felületre. A gél, még jobban csökkenti a fájdalom lehetőségét a kezelés alatt, valamint biztosítja a fény és a bőr ideális és optimális kapcsolatát.

pigmentfoltok

A pigmentfolt kezelés megkezdése előtt, úgynevezett alacsony energiaszintű tesztlövést alkalmazunk a kezelendő felület közelében, a maximális hatékonyság és a minimális irritáció érdekében. A zselézett felületen a lámpatesttel, egymás melletti fényimpulzusokkal lefedjük a bőrt, minimális átfedéssel.

A májfolt kezelést követően jellemzően bőrvörösödés következik be a pigmentált foltok mellett.

Megjelenésük 2-3 percig tarthat és jellemzően a kiválasztott célterület helyi felmelegedését jelzi. A kezelt pigmentfoltok esetén általános, hogy 2-3 napig sötétednek a kezelést követően enyhe hámlást eredményezve. A hámlást követően a bőr vörös lesz és 10 – 14 nap alatt változik vissza normál állapotra. A kezelést többször kell végezni a kívánt felületen, hogy eredményt érjünk el. A kezeléseket 4-5 hetente szabad ismételni.