Pigmentfoltok

Manapság alig van valaki, aki ne küzdene valamilyen pigmentációs problémával, mint például a szeplő, májfolt, barnás vagy éppen festékhiányos elszíneződések a bőrön.

A bőr színét egy fehérjetermészetű anyag, a melanin adja. Pigmentképzési, illetve festékképzési rendellenességről akkor beszélünk, ha a melanin képzésének folyamatában (biokémiai) zavar áll be. Ezek a zavarok kisebb-nagyobb foltokkal jelentkeznek a bőrön: lehetnek sötétebbek vagy világosabbak, de sosem emelkednek ki a bőrből.

 A kialakulás okai

  • Mechanikai hatás (dörzsölés, szúrás)
  • Vegyi anyagok (paraffin szénhidrogének, egyes festékek, illóolajok)
  • Gyógyszerek (pl. fogamzásgátló)
  • UV-sugárzás (ez a leggyakoribb ok)
  • Anyagcserezavar, máj-, epebetegség, idegrendszeri zavar
  • Aknék nyomai
  • Hormonzavar, fertőzés
  • Néhány pigmentzavar recesszíven öröklődik, valamint a világos bőrű, vörösesszőke embereknél gyakrabban előfordulnak

Kezelése

Többféleképpen kezelhetjük a problémás területeket. A legbiztosabb megoldás a kezelések kombinációja, ill. az otthoni ápolás és a fokozott napfényvédők használata.

Hámlasztás: elősegíti a pigmentált hámsejtek gyorsabb leválását, amelynek következtében a folt halványodik. Az IMAGE peelingek új generációja egy időben hámlasztja és feltölti a bőrödet, ezért a kezelési idő olyan rövid, hogy akár ebédidőben is elvégezhető. Hatására csökkennek a pigmentfoltok, gátolják az újabb pigmentfoltok megjelenésének kialakulását.

Kezelés ára teljes arcon: 19.900 Ft

Bőrcsiszolás- mikrodermabrázió: a gyémántfejes mikrodermabrázió szinte ugyan olyan elven működik, mint a hámlasztás, mert a felső hámréteget „lecsiszoljuk”, ezzel eltüntetve a feleslegessé vált elhalt hámsejteket, melyek pigmentáltak. Sima bársonyos bőrt kapunk, a mikrodermabrázió során a bőr rá van kényszerülve, hogy lelassult sejtképző folyamat visszaálljon eredeti tempójába, így a felülre került szövetek egyre fiatalabbak, egészségesebbek, kevésbé károsodottak. a mikrodermabrázió folyamán nem keletkeznek sebek, mivel a szakkozmetikus nagyon igényesen választja meg a csiszolás erejét és mélységét.

Kezelés ára teljes arcon: 7.600 Ft

Mezoterápiás halványítás: elektroporátorral juttatjuk a hatóanyagot a bőrbe. Az eljárás lényege, hogy a készülék speciális rádiófrekvenciás hullámok segítségével képes megnyitni a bőrsejtek falát, kis csatornákat nyitva, ezeken keresztül juttatva be a szükséges hatóanyagokat. Orvosi tisztaságú steril fehérítő hatású hatóanyag koktélokat alkalmazunk.

Kezelés ára teljes arcon: 10.900 Ft

IPL fényterápia: az IPL fénysugár 2-4 mm-re a bőrbe hatolva adja le az energiát a kijelölt célterületre és a pigmentálódott szövetrészben elnyelődik. A pigment-rendellenességek kezelésénél a fényhatás következtében a pigmentfoltok besötétednek, ami azt mutatja, hogy a fényenergia elérte a melanint. A kezelést követően a foltok 1-2 hét alatt világosabbá válnak, majd a szükséges kezelésszám elérése után elhalványodnak. A kezelés igénybevétele kúraszerűen ajánlott

Kezelés ára teljes arcon: 6.800 Ft

Preventív kezelés: a melaninképzés biokémiai folyamatának lassítása, fényvédők használatával