Szőrproblémák

Eleged van az állandó borotválkozásból? Az állandóan érdes bőrfelszínből? Tüntesd el végleg!

 Az evolúció során “hála az égnek” az emberiség szőrzetének nagy része eltűnt, vagy minden esetre vékonyabb és világosabb lett. Mi a szőrzet funkciója azokon a helyeken, ahol látványosan megmaradt? A haj esetében továbbra is fontos a fej árnyékolása és a hőszigetelés. A hónalj- és a lágyéktáji szőrzet – és részben a haj is – az ember ivarérettségéről és koráról tanúskodik. Hajunk mennyisége a korral együtt változik: az idősödő férfiaknál gyakori a kopaszodás, és mindez a nőknél is megfigyelhető, bár kisebb mértékben. A nemi szőrzet az ivarérettségünket fejezi ki, és alakja a két nem esetén eltérő. Nem véletlen, hogy a legtöbb kultúrában eltakarják a fanszőrzetet és a nemi szerveket, az ivarérést követően. Ezzel csökkenthető a szexre való közvetlen felhívás, aminek fontos szerepe van egy olyan társadalomban, ahol az egyedek sűrűn élnek egymás mellett. A fanszőrzet másik funkciója szintén a szexualitással függ össze, és elsősorban a négy lábon járás korában volt fontos. A nemi váladékok a nemi szervek körüli szőrzetre kerültek, a szőrszálak pedig szétoszlatták és felerősítették az illatanyagok – feromonok – hatását. Manapság abszolút nem kívánatossá vállt a szőrzet.Sok embernek komoly problémát okoz, akik emiatt visszahúzódóak és szégyenlősek.

A Fokozott szőrösödés okai

A kóros szőrnövekedés oka lehet férfihormonok túlzott termelése, és/vagy a szöveti receptorok túlzott érzékenysége a férfihormonokkal szemben. Ez utóbbi állapotot veleszületett, alkati rendellenesség.

szőrtelenítés

Megoldás

Dióda lézeres szőrtelenítés – speciálisan kalibrált, 808 nm hullámhosszúságú lézerfényt kibocsátva biztonságosan és hatékonyan alkalmazható világos és sötétebb bőrű páciensek tartós szőrtelenítéséhez egyaránt. A kezelés során alkalmazott diódalézer.géppel hatékonyan elpusztítható a bőrben elhelyezkedő szőrtüsző, a bőr pigment anyagának károsítása nélkül, fájdalommentesen. A lézer magas energiaszintje és az egyénre szabható beállítások miatt kiválóan alkalmas tartós szőrtelenítésre, mert ez a speciálisan beállított hullámhossz mélyen a bőrbe hatolva fejti ki hatását,így nem a bőr felületére koncentrálódik az energia. A lézerenergia impulzusok formájában jut be a bőr mélyebb rétegeibe.